Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına 4 milyona yakın ortaöğretim mezunu aday katıldı. 20 Kasım 2016 saat: 10.00'da yapılan sınavın bitmesi ile adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. ÖSYM resmi internet sitesi aracılığı ile geçtiğimiz günlerde sınav sonuçlarının duyurdu. Adaylar kaç puan aldığını öğrendi ve şimdi nasıl atanabileceklerini araştırmaya başladılar.

Ortaöğretim Kadroları

Ortaöğretim mezunlarının KPSS tercihi yapabilmeleri için öncelikle lise öğrencisi olmaması ve lise diplomasını almış olması gerekmektedir. Peki ortaöğretim mezunları hangi kadrolara girebilir.

Şoför, hizmetli, aşçı, memur, ebelik, hemşirelik, çevre sağlığı teknisyeni, bilgisayar işletmeni, acil tıp teknisyeni, ambar memuru, bakıcı, belediye trafik memurluğu, bekçi, daktilo, dalgıçlık, hayvan sağlığı, harekat memuru, muhasebe, ölçü ve ayar memurluğu, laborant, teknisyen, tahsildar, zabıta, veznedar
Yukarı da adı geçen kadrolar başta olmak üzere onlarca farklı kadro için ortaöğretim mezunu adaylar tercih yapabilir.

Ortaöğretim Mezunu Adaylar Hangi Kadrolara Başvuru Yapabilir?

Yukarıda hangi kadrolara başvuru yapılabileceğini belirttik ancak adaylar her kadroya başvuru yapamaz. Öncelikle başvuruların yapılabilmesi için adayların ilgili bölümlerden mezun olması ve nitelik kodlarına sahip olması gerekiyor. Örneğin düz lise mezunu bir aday memur kadrosu, bakıcı kadrosuna başvuru yapabilirken elektrik meslek bölümünü bitiren adaylar bölümleri ile alakalı teknisyenliklere başvuru yapabilir.
Başvuru yapacak olan adayların mutlaka kadroların yanlarında ki nitelik kodlarını incelemeli ve ona göre tercih yapması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim