Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 20 Kasım 2016 tarihinde ortaöğretim mezunu ile öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı. Söz konusu sınava kamudan ihraç edilenlerin sayısı fazla olduğu için rekor başvuru geldi ve 4 milyona yakın aday sınavdan yüksek puan alabilmek için ter döktü. Milyonlarca adayın beklediği sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu. Şimdi adayların akıllarında bir soru var. Hani puan ile hangi kadrolara yerleşilebilir. Hangi kadro kaç puan istiyor işte tüm detaylar.

Ortaöğretim Mezunu Kadroları

Ortaöğretim KPSS'ye giren adayların öncelikle liseyi bitirmiş olmaları gerekmektedir. Liseyi bitiren adaylar; zabıta, itfaiye eri, hizmetli, odacı, kaloriferci, hemşire, hayvan bakıcısı, bekçi, aşçı, bilgisayar işletmeni, şoför vb. gibi kadrolara yerleşebilmektedir.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor ki bundan önce ki yıllarda kadrolara atama puanları düşüktü öyle ki 65 puana kadar atamalar yapılabilmekteydi. Ancak şuan sınava daha çok adayın girdiği ve alım sayılarının azaldığı için kadrolar daha yüksek puan ile atanıyor. Örneğine geçtiğimiz sene bakıcı için 98 puan ile atama gerçekleşti ve memur kadroları 95 puanda pekte aşağıya düşmedi. En az puan ile atama hemşire de oldu ve 70 - 75 puanlar ile bu kadroya pek çok kişi yerleşebildi. Hizmetli kadroları 85 puandayken yine az alımlar yapıldığı için bu kadrolarda 90 - 95 arası puanlar ile alım yapmaya başladı. Ancak net olarak şu kadro için şu puanı almak gerekir gibi bir açıklama yapılmaz.

Editör: TE Bilisim