Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru ile Türkiye'nin yeniden kısıtlamalara gideceğini duyurdu. Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bakanlığın resmi sitesinden yasakların tamamını paylaştı. Peki 22 Kasım Pazar günü milyonlarca kişinin gireceği Lise KPSS ertelenecek mi, 20 yaş altındakiler sokağa çıkabilecek mi, sınava veliler ile gidilebilecek mi, sınav ertelenecek mi?

TÜM YASAKLAR İÇİN BURAYA GİRİNİZ

KPSS Ertelenir Mi?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Kasım Pazar günü yapılacak ve milyonlarca aday bu sınava girecek. Sokağa çıkma kısıtlamaları olacak ve 20 yaş altındaki bireyler ile 65 yaş üstündeki vatandaşlar sokağa sadece belirli saatlerde çıkabilecek. Buna göre ÖSYM başkanı duyuru yaptı ve sınav tam tarihinde yapılacak. ÖSYM başkanı "İçişleri Bakanlığı Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler Genelgesine göre; Başkanlığımız tarafından yapılacak sınavlara katılacağını (Sınava Giriş Belgeleri ile) belgeleyen adaylar ile Sınav Görevlileri sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır." açıklamasını yaptı.

Veli ile Sınava Gidilebilir Mi?

Sokağa çıkma yasaklarının olduğu KPSS, YKS vb. gibi Türkiye geneli sınavlarda sınava girecek olan birey ve yanında annesi, kardeşi, babası, arkadaşı fark etmeksizin bir kişi getirebilmektedir. Sokağa çıkma yasağı olsa dahi sınava bir kişi ile beraber gidebilirsiniz.

Sınav ertelenir, tarihi değişirse anlık bildirim almak için hemen aşağıdan uygulamamızı indiriniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim