Kamu kurum ve kuruluşlarında ki boş kadroların doldurulması için yılın belli dönemlerinde merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalara adaylar başvuru yaparak memur olmaya çalışmaktadır. 4 milyona yakın adayın girdiği ortaöğretim KPSS açıklandı ve 2016/2 KPSS merkezi yerleştirme atamalarına artık sayılı günler kaldı. Peki tercihler nasıl yapılacak? Tercih yaparken ekranda çıkan nitelik kodları nedir? Nitelik kadroları ne işe yaramaktadır.

Nitelik Kodları Hakkında Bilgi

Ortaöğretim mezunu adaylar sadece kendi eğitim durumlarına göre başvuru yapabilmektedir. Ortaöğretim mezunu adayların hangi kadrolara başvurabildiğini öğrenmek için aşağıda ki yazımızı okuyunuz.

Ortaöğretim Mezunu Adaylar Hangi Kadrolara Başvurabilir

Yukarıda ki yazıdan kadroları görebilirsiniz ancak şunun bilinmesi gerekiyor ki bu kadroların hepsine ortaöğretim mezunu olduğunuz için başvuru yapamazsınız. Okumuş olduğunuz lisenin kadro ile alakalı olması gerekmektedir. Örneğin fen lisesi ya da anadolu lisesi öğrencisi bölümü ile alakalı olmayan hemşire, ebe ya da elektrik teknisyenliği kadrosunu tercih edemez. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu karışıklığın giderilmesi için nitelik kodları belirlemiş durumda.

Örneğin genel lise mezunuysanız 2001 nitelik koduna sahipsiniz demektir ya da acil sağlık bölümlerini bitirdiyseniz 2087 nitelik koduna sahipsinizdir. Atama başvurularında hangi kadroya hangi nitelik koduna sahip olan adayların başvurabildiği kodlar ile yazılmıştır. Öncelikle aşağıda ki linkten nitelik kodunuzu öğrenin ve tercih yaparken bu nitelik koduna sahipseniz tercih yapın. Aksi takdirde bölümünüz ile alakalı ve nitelik koduna sahip olmadığınız kadro için tercih yapamazsınız.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSS/TERCIH7/Ortaogretim-NitelikKod_28102016.pdf

Editör: TE Bilisim