Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Önlisans mezunu ve öğrencilerine iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Söz konusu sınava genel olarak beklenenden daha fazla aday girmektedir. Bu sene FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile boşalan kadroların doldurulması için pek çok aday KPSS'ye girmeye karar verdi. Buna göre 16 Ekim 2016 saat: 09.30'da düzenlenen KPSS'ye 20 yaşında ki gençler girdiği gibi 30 - 35 yaşlarında ki ev hanımları veya şansını denemek isteyenlerde girdi. Sınavın bitmesi ile kimileri mutlu şekilde okuldan ayrılırken kimileri üzgün olarak ayrıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi birkaç saat sonra resmi bir açıklama yaparak internet sitesi aracılığı ile soru ve cevap anahtarını kamuoyuna duyurdu.

Tüm Sorular Yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi soruları havuzdan seçebilmek için sadece %10'luk kısmını internete yayımlamaktadır. Ancak önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavında böyle bir şey yapılmadı ve sınavın tüm soruları kamuoyuna duyuruldu. Sınav sorularının en altında ise ÖSYM tarafından doğru kabul edilen tüm şıklar verildi.

Adaylar soruları hatırladığı kadarı ile işaretleyip kaç doğru ve kaç yanlış çıkarttıklarını hesaplayarak internet siteleri aracılığı ile KPSS'den kaç puan alacağını öğrendi. Sınav sorularına ve yayımlanan cevap anahtarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıda ki bağlantıyı takip edebilir.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSSORTON/2016KPSSOnLisansDuzeyiTemel16102016.pdf

Editör: TE Bilisim