Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM geçtiğimiz ay yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (ön lisans) sonuçlarnı 26 Kasım itibari ile duyurdu. Milyonlarca adayın Türkiyenin dört bir yanından girmiş olduğu sınavın sonucu açıklandı ve sıralamalarda belli oldu. Ancak belirtilen sıralamalar sadece genel sıralamalar yani adaylar sınava giren toplam aday sayısı içerisinden kaçıncı olduğu görebilmektedir. Peki branş sıralaması, bölüm sıralaması ne zaman açıklanacak?

KPSS Bölüm Sıralaması Ne Zaman Açıklanır?

Bölüm sıralamasının ne zaman belli olacağı duyuruldu. Buna göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada, "2020-KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamaları 30 Kasım Pazartesi günü açıklayacağız. Sağlık Bakanlığının 12 bin sözleşmeli pozisyonuna tercihleri ise 1-7 Aralık tarihleri arasında alacağız. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" resmi açıklaması yapıldı.

30 Kasımda Ulaşılacak

ÖSYM Başkanı tarafından yapılan açıklama ile bölüm sıralaması, branş sıralaması Ön Lisans KPSS branşımda kaçıncıyım, bölümümde kaçıncıyım gibi soruların yanıtlarına 30 Kasım itibari ile ulaşılacak ve adaylar bölümlerinde kaçıncı olduğunu görebilecek. Bu sayede ilanlarda adaylar atanma ihtimallerin nasıl olduğunu görebilir.