Türkiye’de 2 yıllık üniversite mezunlarına yönelik yapılan KPSS ön lisans için başvuru süreci başladı. Başvurular ile ilgili yapılan son düzenleme sonrasında başvurularda son tarihler de netleşmiş oldu. Buna göre 21 Ağustos tarihi itibariyle başlayan başvurularda son tarih 2 Eylül. Bu tarihe kadar başvuru yapabilecek olan adaylar, başvuru ücretlerini de yatırmak zorunda. Başvuru sürecini geçen adaylar için geç başvuru dönemi de uygulanacağı KPSS ön lisansta geç dönemdeki başvurular için de tarihler paylaşıldı.

KPSS ön lisans başvuruları en son tarihi ne zaman?

KPSS ön lisans başvuruları için yapılan açıklamalara göre başvurular 10 Eylül ve 11 Eylül olmak üzere 2 günde tamamlanmış olacak. İlk başvuru dönemini kaçıran adayların bu tarihler son şansı olurken, başvuru yapan adaylar, sınav tarihi beklemeye başlayacak. Geç dönemde başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken en önemli kriter sınav ücretleri. Öyle ki normal başvuru sürecinde başvuru ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmasa da geç dönemde bu ücretlerde yüzde 50 oranında bir artış uygulanıyor. Bu nedenle de adayların daha fazla başvuru ücreti yatırması gerekiyor. Ödemelerin yapılması adına ise ÖSYM sitesinde yer alan e-işlemler bölümünden ödemeler adımını takip edilmesi yeterli.

KPSS ön lisans ne zaman yapılacak?

KPSS ön lisans sınavında tarih ise 25 Ekim. Saat 10:15'te başlayacak olan sınav ile birlikte adaylar, kamuya atanmak için yüksek puan almaya çalışacak. Başvurularda sınavın geçerlik süresi (iki yıl) olduğundan dolayı ön lisans programlarından mevcut yıllarda mezun olabilecek adayların da başvuruları alınabiliyor. Bu sayede adayların mezuniyet sonrasında ataması yapılarak hemen çalışması da sağlanıyor.

Editör: TE Bilisim