Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans adaylarına senede bir, önlisans ve ortaöğretim adaylarına ise iki senede bir düzenlenmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile ÖSYM KPSS ataması yapmaktadır. 2016/1 kapsamında bu sene ilk defa atama yapılacak ve atama yapılmadan önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından Merkezi Yerleştirme İşlemi hakkında duyuru yayınlandı.

Kılavuzlar İlan Edildi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin kılavuzların yayınlandığı belirtilirken söz konusu kadro ve pozisyonlar konusunda da duyurunun ÖSYM tarafından yapıldığı bildirildi.
22 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan atama başvuruları sonucunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca atamalar sıralanacak. Söz konusu pozisyonlara başvuran adayların puanları en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanacak.

Pozisyona kaç personel alınacak ise sıralama sonucunda oluşan sistemden alınacak kişi sayısı kadar atama yapılacak. T.C. Devlet Personel Başkanlığınca yapılan duyuruda bu atamalarında ÖSYM Başkanlığınca yapıldığı belirtilirken adayların atanıp atanmamaları durumunu öğrenmen için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sitesinde bulunan sorgu ekranından öğrenebilecekleri belirtildi.

Aynı zamanda atamaların yapılması ile birlikte söz konusu ÖSYM Başkanlığınca kamuoyuna duyuruda yapılacak