Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçlanmasının ardında ylın belli dönemlerinde yine merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu merkezi yerleştirme atama tercihlerine sadece KPSS'ye girmiş ve puan durumu sonuçlanmış adaylar başvurabilmektedir. Adayın puanı 50'de olsa 70'de olsa tercih yapabilmektedir. Her ne kadar düşük puan alan adayların atanmasına az gözü ile bakılsa da bazı tercih edilmeyen kadrolar için en düşük puan alanlar dahi memur olabilir. Peki en çok rağbet gören konulardan bir tanesi şüphesiz ki lise mezunu adayların hangi kadrolara başvuru yapabileceğidir. KPSS 2016/2 merkezi atamalar memur atamalarında lise mezunu adaylar hangi kadrolara başvurabilir.

Lise Mezunu Kadroları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme yani memur ataması yapılacak. Peki lise mezunu adaylar hangi memur kadrolarına tercih yapabilir.

Şoför, hizmetli, aşçı, memur, ebelik, hemşirelik, çevre sağlığı teknisyeni, bilgisayar işletmeni, acil tıp teknisyeni, ambar memuru, bakıcı, belediye trafik memurluğu, bekçi, daktilo, dalgıçlık, hayvan sağlığı, harekat memuru, muhasebe, ölçü ve ayar memurluğu, laborant, teknisyen, tahsildar, zabıta, veznedar
Bu verilmiş olan kadrolar başta olmak üzere lise mezunu adaylar pek çok pozisyon için başvuru yapabilmektedir. Ancak KPSS 2016/2 merkezi yerleştirmelerde net olarak lise mezunu adayları için hangi kadrolar ayrılacak bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim