Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan memur atamalarına milyonlarca aday başvuru yapmaktadır. Bu sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına önlisans, lisans ve ortaöğretim mezunu toplam 6 milyon aday başvurdu. Yılın ikinci memur ataması tercihleri 21 Aralık 2016 tarihi ile başlıyor. Bu tercihlere yine milyonlarca adayın başvuru yapması beklenmektedir. En çok rağbet gören kadrolar genel olarak lise mezunlarıına verilecek kadrolar olacak gibi görünmektedir. Peki lise mezunu adaylar hangi kadrolara başvurabilir? Hangi kadrolar kaç puan ile alım yapacak? İşte detaylar.

Lise Mezunu Memur Kadroları

2016/2 KPSS merkezi yerleştirme atamalarında lise mezunu adayları hangi kadrolara başvuru yapabilir? Genel olarak;

Şoför, hizmetli, aşçı, memur, ebelik, hemşirelik, çevre sağlığı teknisyeni, bilgisayar işletmeni, acil tıp teknisyeni, ambar memuru, bakıcı, belediye trafik memurluğu, bekçi, daktilo, dalgıçlık, hayvan sağlığı, harekat memuru, muhasebe, ölçü ve ayar memurluğu, laborant, teknisyen, tahsildar, zabıta, veznedar

Yukarıda verilen kadrolar başta olmak üzere pek çok kadroya tercih yapılabilmektedir. Ancak 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında henüz hangi kadrolar için alımlar yapılcak bilinmiyor. Kadrolar için kaç puan gerektiği konusunda da bilgi bilinmemekte olup genelde kadroların alım puanlarının bu dönem daha da yükseleceği sosyal medya da tartışılan konular arasında yer almaktadır.