Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu sene lisans, önlisans ve lise mezunu adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlendi. Yapılan tüm sınavların sonuçları açıklandı ve adaylar gözlerini memur atamasına çevirdi. ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan memur ataması 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların en çok sorduğu soru ise şudur. Düşük KPSS puanı ile atanabilir miyim? Düşük KPSS puanı ile alım yapan memur kadroları? Peki gerçekten KPSS'den düşük puan alan adaylar atanabilir mi? KPSS'den kaç puan almak gerekiyor? Atanmak için kaç puan lazım

Düşük Puan Alan Adaylar Dikkat

Bilindiği gibi FETÖ'den dolayı kadrolarda büyük boşluklar oluştu ancak bu sene KPSS'ye ilgi büyüktü özellikte ortaöğretim KPSS'sine toplam 4 milyona yakın aday girdi. Lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren toplam aday sayısı ise 4 milyonu buldu. Rekabetin yüksek oldu bu sene ki KPSS puanlarında da büyük bir yükseliş olduğu gözlemlendi.

Düşük puan alan adaylar içi hangi kadrolara yerleşilir ve hangi kadrolar kaç puan ile alım yapacak gibi soruların cevabı verilemez ancak bazı kadrolara bilindiği gibi rağbet az oluyor veya hiç kimse başvurmuyor bu gibi kadrolara düşük KPSS puanı ile dahi atanılabilir. Hangi kadrolara alım yapılacağını ise tercih kılavuzu yayımlanınca öğreneceğiz.

Editör: TE Bilisim