Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek devlet memuru olmaya çalışmaktadır. Atanmak isteyen adayların önlerinde ki en büyük engel şüphesiz ki KPSS'den yüksek puan almayı başarmaktır. Yüksek puan alan adaylar atanmayı başlanırken bazı kurumlarda yüksek puan alan adaylarda atanamamaktadır. Giderek kadrolar doluyor ve artık KPSS'den alınan puanlar başlı başına işe yaramamaya başladı. Peki bu durumda KPSS kalkacak mı? Merkezi atamalar KPSS şartı olmadan mı yapılacak? Atamalar nasıl gerçekleşecek?

KPSS Kalkmayacak

Atamaların şu an için ilerleyen dönemlerde nasıl yapılacağı bilinmiyor ancak şunun garantisi verilebilir ki Kamu Personeli Seçme Sınavının kaldırılması gibi bir çalışma yok. Kadrolarda ki doluluk oranı giderek arttığı için adaylar KPSS'den yüksek puan almaya çalışıyor ve artık atamalar da KPSS tek başına yeterli olmuyor. Artık adayların atanabilmek için kendilerini her alanda daha iyi geliştirmeleri gerekmektedir.

Merkezi Atamalar KPSS ile Yapılacak

Yapılacak olan merkezi yerleştirme atamaların yine KPSS ile yapılması bekleniyor. Çok ilerleyen zamanlarda bu konuda bazı değişiklikler yapılabilir ancak şu anda KPSS'siz merkezi yerleştirme atamasının yapılması gibi bir çalışma yok.

Yine KPSS şartı olmadan memur alımı yapan kurumlar bulunuyor ancak tüm kurumların KPSS şartı olmadan memur alımı yapmasının da imkanının olmadığı düşünülüyor. Eğer ilerleyen dönemlerde bu konu hakkında yeni bir gelişme olursa sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim