Memur olmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından girmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavında düzenlemelerin yapılabileceği gündeme gelmekteydi. Söz konusu KPSS'de yapılacak değişikliklere ilişkin bugün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile önemli bir duyuru yayımladı. Buna göre KPSS'de 2017 yılı itibari yapılacak değişiklikler şu şekilde;

Ekonometri Testi Kaldırıldı

2014 ve 2015 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı verileri incelendiğinde ekonometri testi ile alakalı kamu kurum ve kuruluşlarına hiçbir başvuru yapılmadığı ve testin 0.05 ile 0.15 arasında ağırlıklandırılmakta olduğunda dolayı bundan sonra ki KPSS A Grubu sınavlarında bu test olmayacak.

YDS Ağırlığı Çıkartıldı

A Grubu kadrolar için yapılan KPSS'nin sonuçlandırılmasın da Yabancı Dil Sınavı etkili olmakta ve puan türüne YDS'den alınan sonuç yansıtılmaktaydı. Bundan sonra ki KPSS A Grubu sonuçlandırmasına YDS sınav sonuçları katılmayacak.

Test Ağırlıkları Yeniden Hesaplanacak

YDS'nin puan ağırlıklarından kaldırılması ile tüm testlerin ağırlıkları yeniden hesaplanacak.

En Az Bir Net Koşulu

Bundan önce ki KPSS sonuçlarında adayların yaptığı net önemli değildi. Ancak bundan sonra KPSS A grubu için adaylar ilgili testlerden en az bir net yapması gerekecek aksi takdirde bu test grubunda puanı hesaplanmayacak.

Alan Testlerinde Değişiklik

KPSS Lisans grubunun girmiş olduğu alan testlerine ilişkin girilen günler ve sınav soruları ile sınav sürelerinde bazı değişikliker yapıldı.
Tüm değişiklikler hakkında detaylı bilgi öğrenmek ve alan testleri hakkında ki değişikliği görmek yeni sınav soruları ve sınav sürelerini öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/2017-yilindan-itibaren-kpssde-uygulanacak-degisiklikler-hakkinda-duyuru