Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak. ÖSYM üzerinde yayımlanmış olan KPSS 2021/6 tercih kılavuzuna göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 kişilik kadro ile Ön Lisans mezunu 97 ve Lisans mezunu 153 Büro Memuru alımı yapılacak. Tercihler 27 Mayıs 2021 ( Bugün ) itibari ile başladı. Ancak adayların belirtlen tercih ücretini anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir. Peki ÖSYM tercih ücreti ne kadar? Anlaşmalı bankalar hangileridir?

TERCİH ÜCRETİ ALINACAK!

ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan tercih kılavuzuna tercihler başladı. Bu kapsamda adaylar ÖSYM üzerinden yapacakları tercihler için adaylardan ücret talep edecek. Her zamanki tercih kılavuzunda da olduğu gibi KPSS 2021/6 kapsamında da tercihler için adaylardan ücret alınacak. ÖSYM Tercih ücreti olarak 25 TL talep ediyor.

ÖSYM ANLAŞMALI BANKALAR NELERDİR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

TERCİHLER BAŞLADI!

Adaylar KPSS tercihlerine 27 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 03 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden yapacak. Bu kapsamda tercih kılavuzu için ve tercih ekranı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim