Geçtiğimiz günlerde KPSS 2020/8 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercih işlemleri tamamlanmıştı. Sağlık bakanlığı tarafından, yapılan bu tercih işlemlerinde başvuran adaylar arasından 3250 personelin alınacağı belirtilirken, yoğun başvuru süreci sonrasında özellikle başvuru yapan adaylar tercih sonuçlarının açıklanmasına gözünü çevirdi.

Tercih sonuçları açıklandı mı?

Yapılan tercih işlemleri sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından tarih olarak herhangi bir detay paylaşılmadı. Ancak bir önceki personel alımları doğrultusunda tercih sonuçlarının açıklanmasının 5 ile 10 gün içerisinde yapılması bekleniyor. Bu doğrultuda ise bu hafta içerisinde herhangi bir açıklama yapılması beklemezken, önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar tercih sonuçları ile ilgili tüm detayların resmi olarak paylaşılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlarda sağlık teknikeri, hemşire, ebe, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve fizyoterapist olarak farklı kadrolarda alımların yapılacağı belirtilmişti. Yapılacak personel alımları ile birlikte Sağlık Bakanlığı bünyesinde işçi alımı da yapılacak. Yapılacak 250 işçi alımında da önümüzdeki günlerde detayların netleştirilmesi ve paylaşılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim