Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gelen son dakika duyurusuna göre Sağlık Bakanlığına lise, ön lisans ve lisans mezunu kapsamında 8 bin 844 sağlık personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylar tercihlerine 14 Şubat 2020 tarihi ile başladı. Haberimizin devamında sizlere tercih bilgileri hakkında detayları aktaracağız.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Sağlık Bakanlığı lise, ön lisans ve lisans kapsamında farklı kadrolarda taşra teşkilatında bulunan boşluğu doldurmak için farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda lise mezunu 830 kişi, Ön Lisans mezunu 3173 ve Lisans mezunu 4 bin 841 personel alımı yapılacağını belirtti. İşte Kadrolar,

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

Sağlık Bakanığı KPSS 2020/4 kapsamında 8 bin 844 personel alımı için süreç başladı ve adaylar başvurularını 14 Şubat 2020 tarihi ile 20 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yapacaklar.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Tercih kılavuzuna tercih yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 65 yaşını tamamlamış olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan alınmış olması gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETİ ALINACAK!

Sağlık bakanlığı personel alımı için tercih ücreti ÖSYM tarafından 20 TL olarak belirtildi. Bu yönde adaylar ÖSYM anlaşmalı bankaya 20 TL ücret yatırmaları gereklidir.

ÖSYM ANLAŞMALI BANKALAR!

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.

TERCİH KILAVUZLARI İÇİN TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ