ÖSYM KPSS 2020/2 Tercih Sürecinde sona gelindi. KPSS tercihleri ile Mülakatsız Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda 30 Aralık 2020 tarihi ile başlamış olan Tercih Kılavuzu için henüz tercih yapmayan adaylar en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmek zorundadırlar. Peki Henüz tercih yapmayan adayların bilmesi gerekenler nelerdir? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? En Düşü ve EN yüksek puanlar ne olacak?

KPSS TERCİHLERİ SONA ERİYOR!

ÖSYM tarafında da 2020 yılında duyurulan takvim ile tercihler 30 Aralık 2020 tarihi ile başlamıştı. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden tercih alınacak. Henüz tercih yapmayan adaylar en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar ÖSYM Resmi İnternet adresi üzerinden T.C kimlik numarası ile tercih yapacaklar.

TERCİH ÜCRETİ ALINMIYOR!

Tercihler başlamadan önce adayların en çok merak ettiği konulardan biriside tercih ücreti oldu. Geçtiğimiz tercih kılavuzu ve geçtiğimiz yıllarda yapılan kılavuzlar için ücretler 20 TL olarak yatırılıyordu. Ancak 2020 yılı KPSS puanı ile tercih yapılacağından ilk KPSS sonuçları ile yapılacak tercihlerde adaylardan tercih Ücreti alınmıyor. Bu sebeple adaylar tercih ücreti yatırmadan tercih yapabilecekler.

KİMLER TERCİH YAPABİLİYOR!

KPSS 2020/2 tercih kılavuzuna tercih yapmak isteyen adaylar tercihlerini yapmadan önce mutlaka şartları incelemeleri gereklidir.

Bu kapsamda adayların ilk olarak 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Sonrasında ise, T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca alım yapılacak pozisyona göre adayların kılavuzda belirtilen Nitelik kodlarına uygun olmaları gerekmektedir.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Tercih sonuçları tarihi hakkında kılavuzda herhangi bir takvim belirtilmiyor. Kılavuzda yapılan açıklamaya göre,

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

Geçtiğimiz tercih kılavuzlarına baktığımızda KPSS 2020/1 de tercihler 23 temmuz - 04 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınıp, sonuçlar 10 gün sonra 13 Ağustos 2020 tarihinde açıklanmıştı.

KPSS 2020/2 de tercihleri 7 Ocak 2021 tarihinde erecek olup en geç 15-16-17 Ocak 2021 tarihleri arasında sonuçlar bekleniyor.

PUANLAR KAÇA DÜŞER:

KPSS Puanı ile başvuru yapmış olan adaylar en çok puanların kaça düşebileceğiniz merak ediyor. Bu kapsamda Lisans mezunları için 50, Lise ve Ön Lisans mezunları için 69 puana kadar düşmesi bekleniyor.

Tercih sonuçları açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KPSS 2020/2 TERCİH KILAVUZLARI BURADA