ÖSYM KPSS 2020/14 Tercih sonuçlarını açıkladı. Yapılan duyuru ile en düşük ve en yüksek puanlarda açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan ve tercihlerin 01 Aralık 2002 tarihi ile başlayıp 07 Aralık 2020 tarihi ile son bulmasından sonra bir hafta içerisinde sonuçlar açıklandı. Bugün de İşin Olsa ekib tarafından sonuçların açıklanacağını sizlere bildirmiştik.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 15 Aralık 2020 tarihi ile yapılan duyuru ile 12 Bin sağlık personeli alımı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını 15 Aralık 2020 tarihinde 15.35'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

SONUÇLAR BURADA

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri hâlde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır.

5 KADRO BOŞ KALDI!

Sağlık Bakanlığı toplamda 12 bin kişilik kadro ile alım yapacağını duyurumuştu. Binlerce aday başvuruda bulundu ancak 5 kadro için boş kaldı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesine 11995 kişi atandı. Boş kalan kontenjan ise lise mezunları içerisinden oldu.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR AÇIKLANDI!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için adaylar tercihte bulundu. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden tercih sonuçlarına göre sayısal veriler açıklanarak mezuniyete göre e düşük ve en yüksek puanlar duyuruldu.

Lise Mezunu:

Lise mezunu atamalarında En düşük 59 puan ile Adana ilinde Sağlık Teknisyeni ortopedi kadrosuna yapıldı. En Yüksek ise 97 puan ile Adıyaman Sağlık Teknsyeni Anestezi kadrosuna atama yapıldı.

Ön Lisans Mezunu:

Ön Lisans mezunlarından en Düşük Atama puanı 80 Puan ile Düzce ilinde Çevre Sağlığı Teknikeri kadrosuna yapıldı. En Yüksek ise 98 Puan İle Antalya ilinde İlk ve Acil Yardım Teknikeri kadrosunda yapıldı.

Lisans Mezunu:

Lisans mezunu içerisinden En Düşük Atama Puanı 60 Puan İle Adıyaman Perfüzyonnis kadrosunda yapıldı. En Yüksek atama puanı ile 98 puan ile Kayseri ili Psikolog kadrosunda yapıldı.

KPSS-2020/14 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (LİSANS)

KPSS-2020/14 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ÖN LİSANS)

KPSS-2020/14 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ORTAÖĞRETİM)

Editör: TE Bilisim