ÖSYM yayımladığı sınav ve tercih takvimine göre KPSS 2020/1 tercihleri bugün başlayacak. Adaylar tercih yapabilmeleri için KPSS puanına sahip olmaları ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gereklidir. Peki adayların kaç tercih hakkı var? tercih ücreti ne kadar olacak? İşte tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

TERCİHLER BAŞLIYOR!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2020 yılının ilk tercih kılavuzunu birazdan paylaşacak. Yayımlanan takvime göre tercihler 23 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

EN AZ LİSE MEZUNU MEMUR ALINACAK!

Bazı kamu kurum ve kuruluşların verdiği taleplere göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar arasından tercihler alınacak. Bu kapsamda adayların KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacak bir tercih listesi oluşturabilirsiniz ancak, üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

2019 yılı ve 2020 Yılı tercihleri için ücreti 20 TL idi. Geçtiğimiz tercihlerde'de 20 TL olan tercih ücreti KPSS 2020/1 ile'de 20 TL beklenmetedir.

Buna göre Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 13 Aralık 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar içinson tercih gününe kadar ödemeleri gereklidir.

TERCİH KILAVUZUNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim