KPSS 20192 tercihlerinde son saatlere girildi. Henüz tercih yapmayan adaylar için son şans! Peki tercih sonuçlarına göre KPSS en düşük ve en yüksek puanlar kaç olur?

2019 yılının ikinci yani son merkezi yerleştirme işlemleri için süreç Aralık ayının ilk haftası ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak birkez daha detayları sizlerle paylaşacağız.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALINACAK?

Farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından kado eksikliği nedeni ile talepler DPB aracılığı ile alınmıştı. Alınan talepler doğrultusunda ÖSYM KPSS 2019/2 tercih kılavuzunu yayımladı ve kılavuza bakılacak olursak toplamda 1729 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu olan adayları kapsayacak. Mezunyete göre dağılım ise, Lise Mezunu 101, Ön Lisans mezunu 496 ve Lisans mezunu 1146 memur personel alımı yapılacak.

TERCİH SÜRECİNDE SON SAATLER!

KPSS 2019/2 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından 26 kasım 2019 tarihi ile yayımlanmıştı ve tercihler 03 Aralık 2019 tarihi ile başladı. Ancak adaylara tercih süreci için verilen sürenin sonuna gelindi ve adaylar tercihlerini en geç Bugün ( 12 Aralık 2019 ) tibari ile saat 23:59'a kadar tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini Kılavuzda yer alan KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırTercih kılavuzları için Buraya Tıklayınız

KPSS TABAN PUANI KAÇ OLUR?

Tercihlerini yapmış olan adayların en çok merak ettiği konulardan birisi olan KPSS puanın taban puanı kaç olacağıdır. Bu kapsamda Düşük KPSS Puanı ile tercih yapanların şanslarının düşük olduğunu belirtmek isteriz. Geçtiğimiz günlerde yapılan Aile Bakanlığı Sçözleşmeli personel alımında en düşük KPSS Puanı 70 olarak bildirilmişti. KPSS 2019/2 merkezi yerleştirmeye oldukça büyük talep var.

KPSS 2019/1'de atamalar en düşük 67 puan ile yapılmıştı. Peki Aralık ayındaki atamalar kaç puan ile yapılır?