Her yıl aynı tarihte açıklanan KPSS yerleştirme takvimi bu 1 ay gecikmiş, adayların tarafından çok sayıda geri bildirimler gerçekleştirilmişti. Adaylardan gelen talepler ve geri bildirimler doğrultusunda yaptığımız haberde KPSS yerleştirme takviminin ve sıanv tarihlerinin açıklanmadığına değinmiş, seslerini gündeme taşımaya çalışmıştık. Yaptığımız haberlerin ardından, milyonlarca adayın merakla beklediği KPSS 2019 yerleştirme takvimi kamuoyuna açıklandı. Yapılan duyuruda kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için kpss 2019, kpss yerleştirme takvimi yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yapılan duyuruda sınavlara ve tarihlerine yer verildi. Yapılan duyurunun ardından, sınav tarihlerinin açıklanmasıyla beraber tercih süreçleri de netlik kazandı. DPB tarafından yapılan duyurunun detaylarına haberimizden erişim sağlayabilirsiniz.

DPB duyuruyu yayımlandı, tarihler netleşti

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) yayımladığı duyuruda KPSS 1. Yerleştirme için; DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin toplanması tarihini 11 Mart - 24 Mayıs 2019 tarihlerini aktarırken; KPSS 2. yerleştirme için 05 Ağustos - 18 Ekim 2019 tarihlerini aktardı. Yayımlanan duyuruda da belirtildiği üzere ÖSYM tarafından 1. tercihlerin alınması 09 - 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında, 2. tercihlerin alınması ise 03 - 12 Aralık 2019 tarihleri olarak aktarıldı.

Tüm KPSS haberleri, ekonomi haberleri ve memur alım ilanlarından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Uygulamalarımız ücretsiz olarak uygulama mağazalarında kullanıma sunulmuş durumdadır.

iOS> Tıklayın

Android> Tıklayın

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.