Milyonlarca kişi tarafından katılım sağlanan KPSS sınavları sonrası, 2018/2 merkezi atama tercihleri için süreç başlıyor. Adaylar KPSS puanlarıyla merkezi atamalara yönelik tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber, tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Kamuya yapılacak memur alımları için adaylar ilan edilen kadrolara tercihlerini gerçekleştirecekler ve tercih sürecinin ardından da belirtilen takvimde adayların işe yerleştirmeleri yapılacak.

KPSS MERKEZİ ATAMA TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK

Aktarılan takvimde, tercih işlemlerinin alınmasına yönelik takvim 11 - 20 Aralık 2018 olarak aktarıldı. Bu bağlamda milyonlarca aday tercihlerini bu tarihler arasında gerçekleştireceklerinden, merkezi atamalara yönelik tercih kılavuzlarının da yayımlanması beklenmektedir. Tercih kılavuzu en geç 11 Aralık tarihinde kamuoyuna duyurulmuş olacak. Bu kılavuzda, tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı, adayların tercihlerinde gösterebilecekleri kadrolar, kamuda memur alımının yapılacağı kadrolar, kadroların kodları, nitelik kodları gibi bazı detaylar yer alacak. İlgili kadrolara yapılan memur alım sürecinde, adayların bilmesi gereken tüm detaylar yine isinolsa.com adresi üzerinden duyurulacak.

MEMUR ALIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE DÜŞÜK PUANLA MEMURİYET İHTİMALİ BULUNAN KADROLAR

Kılavuzun yayımlanmasıyla beraber alımın yapılacağı kadrolar kesinlik kazanacak. Bu bağlamda adayların dikkat etmesi gerekenler, düşük puanla memuriyet imkanı sunan kadrolar gibi detaylar mobil uygulamalarımız aracılığıyla ziyaretçilerimize ulaştırılacaktır. Tercih süreci boyunca tüm gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Ayrıca tercih sürecinde yardımlaşmak amaçlı kurduğumuz Facebook grubuna da katılarak tüm gelişmelerden haberiniz olabileceği gibi, kadın-erkek diğer adaylarla yardımlaşma imkanına da sahip olabileceksiniz.

Mobil uygulamalar için tıklayınız.

Facebook grubumuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim