Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda iki kere olmak üzere her sene memur ataması yapılmaktadır. Geçtiğimiz sene Kamu Personeli Seçme Sınavına toplam 6 milyon aday girdi. Milyonlarca aday memur olmak istiyor. 2016 yılında merkezi yerleştirme memur atamalarınad istendiği şekilde kadrolar verilmedi. Adaylar gözlerini 2017 yılında yapılacak memur atamalarını çevirdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu sene de merkezi yerleştirme memur atamaları yapılacak. Peki bu sene memur atamaları ne zaman yapılacak?

Memur Atamaları Ne Zaman Yapılacak

KPSS'ye giren ve puanları açıklanan adayların müracaat edebildiği KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları ÖSYM aracılığı ile 21 Haziran 2017 - 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak
.
Adaylar merkezi yerleştirme memur atamalarına müracaat etmek için 21 Haziran 2017 tarihini beklemesi gerekiyor. Bu tarihler itibari ile başvurular başlayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

ÖSYM aracılığı ile yapılacak olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması 21 Haziran 2017 - 3 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak.

Peki merkezi yerleştirme memur atamasına kimler başvuru yapacak. Başvuracak olan adayların öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmekte olup adayların sınav sonuçlarının da açıklanmış olması gerekiyor. Yine adaylar nitelik kodlar ve mezun oldukları bölüm ya da okul durumuma göre alım yapacak olan kamu kurumlarına başvurularını yapabilir.