Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki açığın tamamlanması için KPSS 2016/6 tercihleri ile binlerce personel alımı yaptı. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Sağlık Bakanlığının sene sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapması beklenmekteydi. Geçtiğimiz ay yapılan duyuru ile KPSS 2016/7 tercihleri ile Sağlık Bakanlığının 4 bin 984 sözleşmeli personel alımı yapacağı belirtildi.

Sonuçlar Yayımlandı

KPSS 2016/7 tercihleri ile adaylar 28 Ekim - 2 Kasım 2016 tarihleri arasında tercihler yapıldı. Binlerce sağlık personeli olmak isteyen aday meraklı bekleyişine devam ederken adayları sevindiren açıklama geldi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/7 tercihleri açıklandı.
Tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4176

Yeni Alımlar Yapılacak

Sağlık Bakanlığının alacağı alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği tercihler ile yapılmaktadır. 2016/6 tercihleri ile binlerce sağlık personeli alımı yapıldı. Yine 28 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde yapılan 2016/7 tercihleri tamamlandı ve 4 bin 984'e yakın Sağlık Bakanlığına sözleşmeli sağlık personeli alımı yapıldı.
Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığo bünyesinde kadro açığı bulunmaktadır. Bu açığın kapatılması ve hizmetlerin kesintisiz olarak devam etmesi sağlanmaya çalışılırken FETÖ'cülerin de meslekten ihraç edilmesi ile kadrolar da ciddi bir açık oldu. Bu açık pozisyonlarının doldurulması için sene sonuna kadar 10 bine yakın yeni sözleşmeli veya daimi kadroda çalışacak sağlık personeli alımı yapılması bekleniyor. Yeni alımlarda duyuru yapacak olan Sağlık Bakanlığı bildiri yayımlaması ile konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim