Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bu sene düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına rekor katılım yapıldı ve toplam  6 milyon aday sınava girdi. Sınava atanabilme umudu olan kişiler girmekte olup FETÖ'den dolayı kadroların boşaldığı ve daha fazla alım yapacağı düşüncesi ile genci yaşlısı milyonlarca kişi de ilk defa KPSS'ye girdi. ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile bugün merkezi yerleştirme atamaları başladı. İlk defa tercih yapacak olan adayların pek çoğu nasıl işlem yapılacağını bilmiyor. Peki merkezi atama tercihleri nasıl yapılıyor?

Merkezi Atama Tercihi Yapmak

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren milyonlarca aday tercih yapacak. Sizlerde tercih yapmak için 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde ÖSYM'nin sitesinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular için öncelikle;

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan siteye giriş yapınız. Ardından karşınıza çıkan ekrandan KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme atamaları bölümüne basınız. Karşınıza çıkan ekrandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sistem sizi tercih bölümüne yönlendirecektir. Sayfada 30 tane hücre bulunmakta ve bu hücrelerin tamamını doldurabilmektesiniz.

Burada ki hücrelere tıklayarak kadroların açılmasını sağlayabilir ve istediğiniz kadroyu seç butonu ile listenize aktarabilirsiniz. Daha sonra sürekli özelliği ile sıralamalarda değişiklik yapabilirsiniz. İşleminizin ardından tercihlerinizi kayıt etmeyi ve 15 liralık onay ücretini ödemeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim