Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün merkezi yerleştirme atamalarında kadro sayıları kamuoyuna duyuruldu. Tercih yapmak isteyen adaylar kadrolara bakabilecek olup 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapabilecek. Peki başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Hangi konulara dikkat edilmelidir?

Tercih Yapacak Olan Adaylar

Tercih yapmak isteyen adaylar öncelikle geçtiğimiz gün yayımlan kadroların tamamını dikkatli şekilde incelemesi gerekmektedir. İlk olarak aday ÖSYM'nin sitesi aracılığı ile kendisine ait olan nitelik kodunu bulması lazım. Nitelik kodunu bulduktan sonra kendilerine uygun olan kadroları ayırmalı ve bu kadrolar arasında seçim yapmalıdır.

Tercihler 21 Aralık 2016 tarihi ile başlayacak ve adaylar bu tarih itibari ile seçimlerini ÖSYM'nin sitesi aracılığı ile yapabilir. Seçimlerini yapan adaylar kaydet butonu aracılığı ile seçimlerini kayıt edebilir. Bundan sonra ki adım ise onay ücretidir. Bilindiği gibi adaylar tercihlerini yaptıktan sonra mutlaka tercih için onay ücretini ödemesi gerekiyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara onay ücretini ödemesi gerekmekte isterseniz sistem üzerinden onay ücretini kredi kartı ile ödeyebilir ve bankalar ile boşuna uğraşmamış olursunuz.