Geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile sınav takviminde değişikliğe gittiğini duyurdu. Buna göre önlisans KPSS sınavı 22 Ekim'den 16 Ekim'e ve lise KPSS sınavı 23 Ekim'den 20 Kasım tarihine alındı. Sınav takviminde değişikliğe gidilmesi ile adayların kafası şimdiden karışmaya başladı. Çünkü yeni sınav tarihleri ile 2016/2 Merkezi Atama gecikecek mi? Yoksa ortaöğretim mezunlarına kadro ayrılmadı mı?

Lise Mezunu KPSS'ye Giren Adaylar Ne Yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde bulunan takvim incelendiğinde 2016/2 Merkezi Atamanın 14 Kasım ile 22 Kasım 2016 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği belirtilmektedir. Fakat durum böyle olunca ortada bir karışıklık yaşandığı anlaşılıyor. Çünkü ortaöğretim KPSS sınavı 20 Kasım tarihinde yapılacak yani ortaöğretim KPSS sınav sonuçları açıklanmadan merkezi atama sonlanmış olacak.

Akıllara Gelen İki Tahmin

Buna göre ilk tahminde kamu kurum ve kuruluşlarından atılan memurların genel olarak önlisans ve lisans mezunu olduğu için lise mezunlarına pek kadro ayrılmadığı düşünülmektedir. Bu sebepten ötürü önlisans KPSS sınavı erken tarihe ve lise KPSS sınavı ileri bir tarihe alındı.
Diğer akıllara gelen tahmin ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Merkezi Atama tarihlerini ileri bir tarihe almasıdır. Ortalama olarak her hangi bir tarih yok ancak ileri bir tarihe alınması ile Aralık ayının ikinci haftasında Merkezi Atama gerçekleşebilir.