Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılın belli dönemlerinde yapılmakta olan merkezi yerleştirme atamasının ikincisi önümüzde ki hafta içerisinde yapılacak. 6 milyon adayın girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının tamamı açıklandı. Adaylar büyük bir merak ile merkezi yerleştirme atamalarını bekliyor. Peki akıllarda büyük bir sorun var. Atamalarda alan dışı tercih yapılır mı?

Alan Dışı Tercih Yapmak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkezi yerleştirme atama tercihleri alınacak. 6 milyon adayın girdiği KPSS sınavı sonuçlanan adayların milyonlarcasının merkezi atama tercihlerine başvuru yapması beklenmektedir.
Peki alan dışı tercih yapılabilir mi? Örneğin ortaöğretim mezunlarının girebileceği kadrolar bellidir. Bakıcı, bekçi, memur, hizmetli, zabıta, bilgisayar işletmeni vb. gibi kadrolara tercih yapabilir peki herkes tüm kadrolara tercih yapabilir mi?

Bu sorunun cevabı olumsuzdur. Yani alanınızın dışında tercih yapamazsınız. Örneğin genel lise mezunuysanız nitelik kodunuz 2001'dir ve sadece hizmetlik, bakıcı, memur kadrolarına tercih yapabilirsiniz. Ya da bilgisayar meslek lisesini bitirdiyseniz yine bölümünüz ile alakalı olan kadroları tercih edebilirsiniz. Aynı durum önlisans, lisans kadroları için de geçerlidir. Sadece ÖSYM'nin size tanımış olduğu nitelik kodlarına uygun bölümlere tercih yapabilirsiniz başka bölümlere tercih yapamazsınız.

Editör: TE Bilisim