Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ortaöğretim mezunu ya da öğrencilerine iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Çift senelerde yapılmakta olan KPSS sınavı en son 2014 yılında yapılmıştı. 2016 yılının Ekim ayında yapılması beklenen KPSS sınavı Kasım 20'de yapıldı. 4 milyona yakın adayın girdiği lise Kamu Personeli Seçme Sınavının soruları pek çok aday tarafından kolay bulundu. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Açıklanma Tarihi Duyuruldu Mu?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarını normal şartlarda kısa süre içerisinde açıklamaktadır. Ancak lise KPSS sınavına 4 milyona yakın rekor başvuru yapıldığı için bu sene sonuçların biraz daha geç açıklanması bekleniyor.

Şu anda ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yok ancak bir aya kalmadan sonuçların açıklanması beklenmektedir. Bilindiği gibi 2016/2 KPSS Merkezi Yerleştirme Atama başvuruları 21 Aralık 2016 - 31 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak. Lise (Ortaöğretim) mezunu adayların söz konusu yerleştirme atamalarına başvurabilmesi için sınav kağıtlarının sonuçlanmış olması gerekmektedir. Başvurulara bir kaldı ve başvurulara lise mezunu adaylarında başvurabilmesi için sonuçların 3 hafta gibi bir sürede açıklanması bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden konu hakkında açıklama yapılırsa size isinolsa.com sitesi üzerinden duyuracağız.