Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene öğrenci ve mezunlara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavların sonuçlanması ile yılda genel olarak iki kez merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar ile bünyelerinde ki boş pozisyonların doldurulması için kurumlar memur alımı yapacağını duyurmakta ve bu kadrolara girmek isteyen adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapmaktadır. 2016/1 KPSS Merkezi yerleştirme atamalarında toplam 10 bin memur ataması yapıldı. Peki yine lise, önlisans ve lisans mezunu adayların atanacağı 2016/2 KPSS merkezi yerleştirme atamaları ne zaman yapılacak? Net tarih belli mi?

Tarih Açıklandı

2016/2 Merkezi yerleştirme ataması yapılan açıklamalara göre 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak. Bu tarihlerde adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapabilecek ve sonuçlarda 30 Aralık 2016'dan birkaç gün veya hafta sonra açıklanması bekleniyor.

Şu an için hangi mezunlar için hangi kadrolara kaç memur alımı yapılacağı bilinmiyor ancak başvurulara yakın bir süre kala bu konu hakkında da açıklama yapılacaktır. 2016/2 Merkezi atamalarına başvurmak isteyen adayların 2016 yılında düzenlenen KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. Bilindiği gibi ortaöğretim KPSS sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak ve merkezi yerleştirme atamaları yapılmadan adayların sınavdan kaç puan aldığı açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim