Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan ilk alımlar 2019 KPSS/1 dönemi için yayınlanan tercih kılavuzunun açıklaması ile belli oldu. Adayların uzun bir süredir bekledi kamu kurumlarına yapılacak olan merkezi alımlarda, birçok kurumun farklı pozisyonlarda kamupersoneli istihdam ettiği görülmektedir. Bu kurumlardan bazıları mühendis alımı yapmakta olup kamuya toplamda 286 mühendis alımının yapılacağı bilinmektedir. Kamuya farklı alanlarda mühendis alacak kurumlardan bazıları:

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği

M.S.B Akaryakıt İkmal ve NatoPol Tesisleri İşletme Başkanlığı

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü gibi kurumları içermekte olup bu kurumların yanı sıra birçok üniversite de alım gerçekleştirecektir.

Adayların ilgili alımlarda nitelik koduna göre istenilen mühendislik bölümlerinden mezun olmaları istenmektedir. 9 ile 18 Temmuz arasında adaylardan 30 kurum tercihi alınacaktır. Bu noktada birçok mühendislik alanında alım yapılacak olup adayların özellikle kurumların talep ettiği ilgili niteli kodunu ve özel şartları saplaması gerekmektedir. ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleşecek olan tercihlerde adayların geçmiş yıl alım puanlarını incelemesi de önerilmektedir.

Editör: TE Bilisim