Milyonlarca kişi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için yayımlanan kamu personeli alımlarını, bu kadrolardaki şartları ve diğer detayları takip edip, memuriyet hayaline kavuşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde de KPSS Önlisans gerçekleştirildi ve milyonlarca kişi en yüksek puanı alabilmek için ter döktü. KPSS 2018 Önlisans sınavında çıkan sorularla alakalı haberimize ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Kamuya yapılan memur alımları için ilk şartlardan birisi olan KPSS bazı kadrolarda artık zorunlu değil. Daha önce yaptığımız bir haberde yakın dönemde KPSS şartının kaldırıldığı bir kadroyu da sizlere ulaştırmıştık, ilgili haberimizi okumak için buraya TIKLAYINIZ.

KPSS şartının kaldırıldığı kadrolarda, yayımlanan ilanlarda kurum tarafından yapılacak yazılı sınavlar, sözlü mülakatlar ve ek bazı nitelikler belirtilecek. Kamuya memur alımlarında KPSS şartının kaldırılacağı kadrolara göz atacak olursak:

- Adalet Bakanlığı bünyesindeki müfettişlik kadroları

- Milli Savunma Bakanlığı'ndaki bazı müfettişlik kadroları

- Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı müfettişlik kadroları

- İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlik kadroları

- Dışişleri Bakanlığı müfettişlik kadroları

- Jandarma Genel Komutanlığı müfettişlik kadrosu

- Askeri Adalet Teftiş Kurulu müfettişlik kadrosu

- Kaymakam adaylığı kadrosu

- Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları

- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları kadroları

- İletişim Uzman yardımcıları kadroları

Başvuruları nasıl yapacaklar?

Yukarıda belirtilen pozisyonlara başvuru yapmak isteyen memur adayları, başvurularını nasıl yapacaklar? Puanlama sistemi nasıl olacak? İlgili kadrolara bu süreçten itibaren ilanlarda " KPSS şartı aranır. " ifadesi yer almayacak ve kurum tarafından adaylarda aranan ek nitelikler ilan klavuzunda detaylıca belirtilecek. İlgili niteliklere sahip adaylar başvurularını yapacak ve kurum tarafından uygulanacak olan yazılı sınava tabi tutulacaklar. Yazılı sınavın ardından, sözlü sınavlar gerçekleştirilecek. Kurumun ek sınav istemesi gerekiyorsa bunu uygulayacak ve ardından güvenlik soruşturmaları tamamlanacak ve kişinin kadroya yerleştirmesi yapılacak.

Editör: TE Bilisim