Bugün açıklanan 2019 KPSS/ dönemine ait tercih kılavuzu ile birlikte adayların uzun zamandır bekledikleri tercih maratonu da başlamış oldu. 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan KPSS sınavından elde ettikleri sonuçlar ile başvuracakları kamu memuru kadrolarında birçok kamu kurumu alım gerçekleştireceğini açıklamıştı. Bu kamu kurum ve kuruluşlarından ikisi de Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü veÇay İşletmeleri Genel Müdürlüğü olup kurumlar tarafından yapılacak olan alımda memur ve anbar memuru olmak üzere 2 kadroda toplamda 7 personel alımı gerçekleşecektir. İlgili kadroya ait lisans mezunlarındanistenen özellikler arasında:

Adayların Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmaları şartı ile

Adayların İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon lisans programlarının birinden mezun olmaları şartları yer almaktadır.

Bunun yanı sıra ön lisans kadrolarınabaşvuracak adayların ilgili ön lisans bölümlerinden mezun olma şartını sağlamaları da istenmektedir.

Toplamda 27 Kişi Alınacak

Kurumlar tarafından 23’i lisans mezunu, 4’si de ön lisans mezunu olmak üzere toplamda 27 kişi istihdam edilecektir. Buna göre adayların ilgili kadrolara başvurmaları için yaklaşık bir hafta süreleri bulunmaktadır.

Adaylar tarafından tercihler 9 ile 18 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar ÖSYM internet sitesinde yer alan aday işlemleri bölümünden tercihlerini ilgili tarihler arasında yapacaktır. Buna göre adayların tercihlerde nitelik kodlarına ve özel şartlara dikkat ederek tercih yapmaları önerilir.

Editör: TE Bilisim