Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile bilindiği üzere her sene merkezi atamalardan memur ve personel alımları kamuya yapılmaktadır. Normal adaylar için KPSS sınavları ile ve engelli adaylar için ise Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmaktadır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre kamu kurumları toplam 2 bin 545 kişilik memur alımı gerçekleştirecekti. İlköğretim Mezunu - 246 Memur Lise Mezunu - 444 Memur Ön Lisans Mezunu - 507 Memur Lisans Mezunu - Bin 348 Memur alımı tercihleri 12 Temmuz 2017 tarihinde başladı ve 21 Temmuz 2017 tarihinde sona erdi.

DUYURU YAPILDI SONUÇLAR AÇIKLANDI

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4340

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfasına girerek T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile EKPSS sonuçlarını görebilir.

İlköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları arasından toplam 2 bin 545 kişilik alımın yapılması beklenmekteydi. Sonuçların açıklandığına dair müjdeli haber Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapıldı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile Engeli Kamu Personeli Seçme Sınavı atamalarının 24 Ağustos 2017 tarihinde açıklandığı belirtildi. Adaylar yukarıda yer almakta olan linki takip edere ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları aracığı ile EKPSS sonuçlarını öğrenebilir.

TÜM MEMUR ATAMALARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim