Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Türkiye genelinde engelli olan adaylar için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS düzenlendi. Bu sınava yoğun rağbet gösterilirken kamu kurumlarına atama ile değil, EKPSS puanı ile yerleşmek isteyen adaylar katıldı. Sınav ÖSYM aracılığı ile yapıldı ve tamamlandı. Peki EKPSS soruları ile cevapları hangi tarihte açıklanacak? EKPSS soru ve cevapları açıklanma tarihi nedir?

EKPSS Soru ile Cevapları Açıklanma Tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS soru ile cevaplarının 17 Kasım 2020 tarihinde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

17 Aralık tarihinde açıklanacak olan soru ile cevaplara sadece EKPSS'ye giren adaylar bakabilecek olup her sınav gibi EKPSS soru ile cevaplarının da 10 gün süre boyunca yani 27 Kasım'a kadar açık kalması bekleniyor. Bu tarihten sonra sorular kaldırılmakta olup ileri bir tarihte ÖSYM aracılığı ile soruların tamamı ya da yüzde 10'luk kısmı açıklanmaktadır.

EKPSS Zor Mu? Kolay Mıydı?

Bu sene bilindiği üzere Türkçe soruları daha belirleyici olmaya devam etmekte olup EKPSS'de yine Türkçeyi adayların yoğun olarak zor bulduğu, Matematik dersinin zaman alıcı olduğuna yönelik bilgiler var. Temel Yurttaşlık ile Coğrafya derslerinin ise daha rahat yapıldığı sosyal medya üzerinden yorumlar ile iletiliyor. 

Sizce sınav nasıldı? Yorum yazabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim