Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında istihdam etmek isteyen adaylar normal adayların girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den farklı olmak üzere Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS'ye girmektedir. Bu sınav ile adaylar aldıkarı puanlar dahilinde kontenjana göre müracaatlarını gerçekleştirmekte olup ilk EKPSS başvurusunu kaçıran adaylar için fırsat tekrar başldı. Buna göre geç başvurular resmen başladı. Adayların 12 Mart son tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Son Başvuru: 12 Mart, Saat 23.59

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan duyuruda Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı geç bşvurularının başladığı belirtildi. Buna göre adaylar müracaatlarını gerçekleştirmek için 12 Mart tarihi saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi AİS sistemine giriş yaparak T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurularını bu tarihe kadar yapan adayların EKPSS sınav ücretlerini de ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile ya da bankaların mobil, internet, fiziksel şubeleri, atmleri ile yatırması gerekmektedir.

Sınav Ücreti: 35 TL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama da Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ücretinin 35 TL olduğu belirtildi. Başvurularını yapan adayların 35 TL'lik onay ücretini de yatırması gerekmekte olup onay ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.