657 olarak bilinen memur alım pozisyonları artık tarihe karışıyor. KPSS sistemi ile birlikte devam eden Memur alımlarında yeni  yerleştirme sistemleri olacak. Peki Yeni memur alım sistemi nasıl olacak? İşte ayrıntılar..

Son zamanlarda konuşulan KPSS sistemi değişikliği için çalışmalar devam ederken, ancak bu yapılan çalışmalar ise memur adaylarını pek sevindirmedi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla birlikte KPSS sistemi ile memur alımlarının artık kökten değişeceği belirtilmişti.

KPSS sisteminin kökten değişeceğini öğrenen memur olma adayları artık sözlü mülakata girecekler. Bununla birlikte ise adaylarda merkezi yerleştirme sisteminin kaldırılacak.

Bilindiği üzere ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı resmi sitelerinden açıklanan klavuzlar da Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan puan sıralaması dikkate alınıyordu.Ayrıca devem eden sistemde bir çok kamu ve kuruluşu bünyelerindeki personel istihdamını karşılamak adına açıktan da atamalar yapmakta. Konuşulan yeni sistemde ise yapılacak atamalarda merkezi sistem son bulacak. Memur adayları, açıklanan personel alımlarında KPSS sınavına girmiş olma şartının yanı sıra, sözlü sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenmiş olacak. Adaylar girecekleri merkezi sınavda aldıkları puanlar ile başvuru yapabilecekler. Sıralamaya girmeyi hak eden adaylar, yapılacak olan sözlü mülakata çağrılacaklar. Yapılacak olan sözlü sınavlarda ise adaylara puan verilecek. Girilen bu sınav ve mülakat sonucunda adaylar mülakat puanı kazanacaklar. Hem KPSSS hem de mülakat sınavlarının sonucunda ortaya çıkan aritmetik ortalamasının ortalaması sonucunda memur oluna bilinecek.