Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden geçtiğimiz günlerde başlanan KPSS ile merkezi memur alımı başvuruları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ve taşra birimlerinde görevlendirilecek olan 2 kadroda (büro memuru, teknisyen) başvurular nasıl yapılacak. Başvuru şartları neler?

57 BÜRO MEMURU ALIMI;

2020/3 tercih kılavuzuna göre alım yapılacak kadrolardan bir tanesi büro memuru kadrosunda olacak. Bu kadrodaki istihdamlar 26 il ve ilçelerinde gerçekleştirilecek. Tercih kılavuzuna göre bu kadrodaki alımlarda adayların 3301 ve 7225 nitelik kodu ile başvuru yapabilecekler. Adaylardan istenilen eğitim şartında önlisans mezunu olarak Gayrimenkul yönetimi ile pazarlama önlisans bölümlerinden mezun olmaları gerekli olacak. Diğer yandan adaylar için yapılacak olan güvenlik arşiv araştırmasından olumlu almaları istenilecek. Diğer detaylar için tıklayın.

68 TEKSİYEN ALIMI;

ÇŞB Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün memur alımlarından bir tanesi de teknisyen alımıdır. ÖSYM 2020/3 merkezi alımlarda adaylar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 15 Ocak tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Buna göre iki yıllık ön lisans mezunu olmak ve 3318 nitelik kodunda belirtilen bölümlerden mezun olmak şartı ile başvuru yapılabilecek. Tenisyen alımı detayları iin tıklayın

BAŞVURU ÜCRETLERİ;

ÖSYM üzerinden yapılabilecek başvurular için 20,00 Tl tercih ücreti ödemesi yapılması gerekmektedir. Bunun ilanda belirtilen banka şubelerinden, banka atm veya internet bankacılığından ödeme yapılabilir. Diğer yandan ÖYSM üzerinden kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. ÖSYM yerleştirme ücreti 20,00 Tl olarak açıklandı.

Tapu kadastro 124 memur alımı tüm detaylara erişmek için tıklayın

İŞİN OLSA