Adaylar Mağdur Edildik Diyerek KPSS Puanı ile Atanmak İstiyor

KPSS puanıyla atama bekleyen adaylar, atamalarda mağdur edildiklerini söylüyor. Adaylar 2015-1 merkezi memur yerleştirme atamalarında KPSS puanlarının dikkate alınmasını istiyor. Aynı zamanda da adaylar Haziran ayında iyi bir sayıda memur ataması beklentisinde olduklarını dile getiriyor.

Bnu yıl 28 bin kişilik bir atama yapıldı. Bu atamaların tamamında kurumsal olarak yazılı ve sözlü sınav uygulaması yapıldı. 2014 yılı merkezi memur yerleştirmeleri ile toplamda 19 bin 847 memur adayı kadroya girdi. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına 19,847 adet kadrodan 10 bin 885 atama yapıldı. 8 bin 962 memur ise Sağlık Bakanlığı dışında kalan diğer kurum ve kuruluşlara atandı.

Her yıl 50 bin civarında öğretmen Meb tarafından atanıyor. Engelli öğretmen alımı da her atamadan sonra yapılıyor. Engelli memur atamaları EKPSS sonuçlarına dayalı olarak, Şehit ve gazi yakını atamaları ve Sosyal Hizmet Kanunundan faydalananlar için yapılan atamalar da yılın belirli dönemlerinde gerçekleştiriliyor. MEB tarafından 2014 yılında 50 bin öğretmen ataması yapıldı. Bunun yanı sıra 11 bine yakın atama da sağlık bakanlığı tarafından yapıldı. 8,962 kadro da diğer tüm kurumlar için ayrıldı.

Öğretmen atamaları 2015 yılının ilk beş ayında yapıldı. Bunun yanı sıra 2015 yılının ilk 5 ayında hem engelli memur atamaları hem de Sosyal hizmet kanununa göre yapılan atamalar gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı merkezi yerleştirmedeki atama sayısını 9 bin 95 olarak açıkladı. Ancak memur adaylarının asıl şikayeti bu atamaların merkezi yerleştirme ile değil de mülakatla yapılmış olması. Şu anda memur adayları bir çok bakanlıktan müjde bekliyor. Kısacası tüm Bakanlıklar ve kurumlar KPSS puanıyla atama bekleyen adaylara müjde vermelidir.

Editör: TE Bilisim