Türkiye'de memur olmak isteyen kişiler ilk olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmek durumundadır. Bu sınava giriş yaparak iyi bir puan olan öğrenciler, daha sonrasında açıklanacak kılavuz dahilinde tercih yaparak atanma hakkı edebilmektedir.

KPSS Nitelik Kodları Ne İfade Eder?

Farklı meslek grupları ve tercih kriterleri için farklı nitelik kodları yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin tercih yapacağı alanlarda nitelik kodlarına uygun olduğundan ve özel şartları karşıladığından emin olması gerekmektedir. Aksi halde ilgili tercih için kişilerin herhangi bir hak talebi olmayacak ve yerleştirilme yapılmış olsa dahi kaydı tamamlanacaktır. Bu doğrultuda en çok merak edilen konulardan bir tanesi ise 4177 nitelik kodudur. 4177 özellikle dikkat edilmesi gereken niteliklerden birisidir.

4177 Nitelik Kodu Nedir?

4177 nitelik kodu adayların Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans bölümlerinden mezun olması gerektiğini tanımlamaktadır. Kılavuzda yer alan ve nitelik kodu olarak 4177 bulunan bir kadro için adayların mutlaka bu iki bölümden birisini tamamlamış olması ve başarılı bir şekilde mezuniyet aşamalarını geçmesi gerekmektedir. Bu şartları taşıyan kişiler ilgili nitelik kodu ile alım yapan yerlere başvuru yapabilmektedir.

Hangi Alımlarda 4177 Nitelik Kodu Gerekir?

4177 nitelik kodu ile genellikle üniversitelere, Dışişleri Bakanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı'na, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları’na atamalar yapılabilmektedir. Bu nedenle iyi bir şekilde incelenmesi ve mevcut kriterlere uyan tüm pozisyonların ve kadroların belirli bir plan ve strateji dahilinde tercih edilmesi gerekecektir.