Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT sona erdi ve üzerinden uzun bir süre geçti. Buna göre milyonlarca aday sonuçların ne zaman açıklanacağına gözlerini çevirmişken sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda 21 Ekim tarihinde açıklanabileceği belirtildi. Peki bugün sonuçlar açıklanır mı?

KGM Sonuçları Ekrandan Çekildi

Dün sonuç ÖSYM sayfasına giren adaylar karşılarına büyük boyut ile yazılan KGM sonuçlarının açıklandığına dair duyuruyu gördü ve sistemsel sıkıntıların oluşmaması için 20 Ekim'de lisans KPSS ile ÖABT sonuçlarının açıklanmayacağını tahmin etti. Ancak ÖSYM 20 Ekim akşam saatleri itibari ile KGM'nin duyurusunu çekti ve normal sonuç ÖSYM sayfasına geçiş yaptı. Buna göre sırada KPSS lisans ve ÖABT sınav sonuçları kaldı ve adaylar bugün sonuçların açıklanmasından umutlu fakat resmi bir duyuru gelmediği için bugün açıklanır mı bilnmiyor. ÖSYM genel olarak sonuçların açıklanma tarihi ve süresinde sürprizler yapmayı sevmekte olup YKS sonuçları da bir gün önce açıklanmışti.

Resmi Açıklanma Tarihi Nedir?

Aylardır ÖSYM sayfasında 22 Ekim olarak belirtilen resmi tarihte her hangi bir güncelleme yapılmadı ve kesin olarak 22 Ekim'de açıklanacağı biliniyor. Ancak sonuç ÖSYM sayfasında yeniden eski hale dönüş yaşandığı için ve tek sınavın KPSS lisans ile ÖABT kaldığından dolayı bugün sınavın açıklanma ihtimali de bulunuyor.