Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2020 yılının ilk Merkezi KPSS ile memur alımı başvuruları geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Bu kapsamda 2020/1 KPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM merkezi tarafından açıklanacak resmi açıklamalar çevrildi. Öncesinde ÖSYM sonuç açıklama takvimine göre açıklanan takvim detayları şu şekilde olacak.

MERKEZİ ATAMALARDA MEMUR ALIMI SONUÇLARI;

23 Temmuz 2020 ile 4 Ağustos 2020 tarihleri arasında eğitim düzeyinde Lise, Önlisans ve Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği memur alımı kadroları 2582 olarak açıklandı. Adayların başvuru şartlarına sahip kadrolarda 30 tercih hakkı bulunuyor. Adayların tercih sonuçları için ÖSYM değerlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Adaylar 2018 KPSS puanlarından en yüksekten başlanarak en düşük  puana kadar tercih yapan adayların sıralama yapılacak.  Sıralamadan kazanıp kazanmayacakları belli olacak. Adaylar tercih sonuçlarının ardından sonra herhangi bir mülakat sınavı yapılmayacak.

2020/2 TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

2020 yılının KPSS puanı ile Merkezi atamaların 2. tercihleri 24 Aralık tarihinde alması bekleniyor.  Öncelikle kamu kurumları aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilgili kurumlarına bildirecekler. İhtiyaç kadrolarının ardından verilen izinler doğrultusunda tercih kılavuzu ÖSYM tarafından açıklanacak. Henüz ne kadar alım yapılacağı belli değil.