Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM 81 il genelinde yüksek Öğrenim kurumlarına geçiş sınavı ilk oturumu olan TYT sınavı tamamlandı. Sınavın tamamlanması ile birlikte ÖSYM soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağı merak edilen konular arasında yer almaya başladı. 27 Haziran tarih ve saat 10.15 başlayan YKS 1. oturumunda 165 dakika süren sınav 13 00 da bitti. ÖSYM TYT soru cevap anahtarı doğru ve yanlışlarını görmek isteyen öğrenciler için erişimi açılacak.

YKS - TYT SORU VE CEVAPLARI;

ÖSYM merkezi tarafından soru kitapçığının ne zaman erişimi açılacağı konusunda henüz bir Resmi açıklama bulunmuyor. Fakat YKS oturumlarından AYT ve YDT oturumlarının 28 Haziran günü tamamlaması ile birlikte pazar günü akşama doğru ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden giriş yapılarak basın kitapçığının ve adaylara özel erişimin açılmasını beklemekteyiz.

2020 TYT SINAVI YORUMLARI;

Adaların YKS-TYt; Türkçe, Fen, Tarih, Coğrafya Matematik sorularının kolay mı zor mu konusundaki yorumları;

Yaklaşık 2 milyonu geçkin aday için üniversite yolunda gelen sınavlardan bir tanesi olan Yüksek Öğrenim kurumlarına giriş sınavı ilk oturumu tamamlaması ile birlikte adaylar sosyal medya üzerinden Sınav hakkında  yorumlar yapmaya başladı. Buna göre genel olarak sınavı bazı öğrenciler zor bulurken birçok öğrenci de sorulan soruları beğendiğini ifade etti. Türkçe sorularının bazı adaylar tarafından sıkıcı bulunan adaylar sosyal bilgiler sorularında birkaç soru haricinde kolay olduğunu matematik sorularının ortalama düzeyinde geldiğini ifade ettiler.

Sizde aşağıdaki yorum bölümüne zor mu kolay mı geçtiğini yazabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim