Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından çift yıllarda ortaöğretim grubu için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Bu sınava katılabilmek için öncelikle adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi AİS'e giriş yaparak T.C. kimlik numaralarını yazması, şifrelerini girmesi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye başvurularını yapmaları gerekmektedir. Peki ilgili KPSS'ye lise 3 ile lise 4 yani lise son sınıf öğrencisi girebilir mi?

KİMLER KPSS'ye GİREBİLİR?

Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girebilmek için adayların lise mezunu, lise 3. sınıf öğrencisi ya da lise 4 yani lise son sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylar KPSS'ye katılabilecektir.

Dikkat edilmesi gereken husus şudur ki lise eğitimine devam ederken Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren adayların atanabilmesi için öncelikle iki sene içerisinde liseden mezun olması gerekmektedir. Liseden mezun olmadan adaylar KPSS puanını kullanamamaktadır. Lise son sınıf öğrencisi KPSS'ye girdiğinde ve kalmadan mezun olduğunda puanını bir sene daha kullanabilirken lise 3. sınıf öğrencisi 2020 yılı Kasım'da sınava girerse 2022 Kasım'a kadar puanını kullanabilecek yani Temmuz 2020'de mezun olunduğu düşünülürse mezun olduktan sonra adayın 4 ay daha KPSS puanını kullanabildiği görülmektedir.