Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından lise yani ortaöğretim mezunu ya da öğrencilerine çift yıllarda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS yapılmaktadır. Bu sınavda adaylar ter dökmekte ve yüksek puan almaya çalışarak kamu kurumlarına merkezi atama ile girmeye çalışmaktadır. Buna göre 2020 yılı içinde Kamu Personeli Seçme Sınavı lise mezunu, ortaöğretim mezunu ya da öğrencilerine yapılacak. Peki 2020 yılı için KPSS ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim KPSS Ne Zaman?

Ortaöğretim mezunu ya da öğrencilerinin katılabileceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Pandemi sürecinden sonra pek çok sınav tarihinde bilindiği üzere değişikliğe gidildi ve ortaöğretim KPSS sınavı için en uygun tarih 22 Kasım olarak belirlendi. Bu tarih ile birlikte Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunu adayların girdiği KPSS sınavları arasında birer aylık süre olmuş oldu.

Başvurular Bitti!

Lise (ortaöğretim) mezunu ya da öğrencilerinin girebildiği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye başvurular tamamlandı. Normal başvurular 15 Eylülde başladı ve 30 Eylülde sona erdi. Bu tarihleri kaçıranlar için ise geç başvurular 8 Ekim ile 9 Ekim tarihlerinde yapıldı. Bu tarihleri de kaçıranlar için başka bir hak verilmeyecek olup KPSS başvuruları tamamlanmıştır. Kaçıranlar bu sınavların çift yıllarda yapılması dolayısı ile 2022 yılının yine Ekim, Kasım, Aralık aylarının her hangi birinde yapılmakta olan KPSS sınavına müracaat ederek giriş sağlayabilir.

Editör: TE Bilisim