ÖSYM tarafından lisans mezunu ya da öğrencilerine özel Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 6 Eylül tarihinde yapıldı ve sonuçlar ise bir buçuk ay sonra 22 Ekim tarihinde duyuruldu. Sonuçlara açıklandı adayların sadece puanları ve girdikleri sınavdaki genel sıralamaları belli oldu yani bölümlere özel olarak sıralamalar açıklanmadı ki adayların en çok merak ettiği branş sıralaması, bölüm sıralamasıdır. Peki bölüm sıralaması, branş sıralaması ne zaman duyurulur?

Bir Ay İçinde Duyuruluyor

ÖSYM genel olarak KPSS sonuçları açıklandıktan sonra branş sıralamalarını bir ay içerisinde duyuruyor ki lisans KPSS açıklanmasının üzerinden bir haftadan fazla bir süre geçti. Yani birkaç hafta içerisinde artık bölümlere, branşlara özel sıralamaların belli olması bekleniyor. Peki adaylar branşa göre sıralamayı nasıl görebilir?

Sıralamaya Nasıl Bakılır?

ÖSYM, KPSS branş sıralamasını görmek için önce öğrencilerin ÖSYM AİS'e girmesi gerekmektedir. Ardından sol bölümde bulunan başvurularına tıklaması ve karşılarına çıkan ekrandan ise KPSS 2020'ye basması gerekmektedir. Şu anda sadece başvuru kayıt görüntüle, cevap kağıdı görüntüle şeklinde yazan sekmeler bulunuyor ve branş sıralaması belli olduğunda son bir sekme daha açılacak orada ise branş sıralaması yazacaktır. Adaylar branş sıralamasına tıkladıktan sonra istediği bölümü seçerek hangi bölümden o puan ile kaçıncı olduğunu görebilecek. Üstelik kamuda çalışan, atanmış ancak sınava girmiş kişileri de çıkartarak sıralamasını net bir şekilde öğrenebilecektir.

Editör: TE Bilisim