Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM engelli memur alımları için 2020 EKSS başvurularını başlattı. 24 Ocak 2020 tarihinde 15:00'ten itibaren başvurular online olarak başladı.

Adaylar ais.gov.tr adresi üzerinden başvurularını süresi içerisinde tamamlamış olması gerekiyor. Buna öre engelli kamu personeli seçme sınavına girecek adaylar merkezi yerleştirmeler ile kamu kurumlarının ihtiyaç olan kadro sayısınca ve eğitim düzeyinde atama gerçekleştirilecek. Sınav ne zaman yapılacak.

2020 EKPSS engelli memur alım sınavı 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Başvuru için tarihler 12 Şubat 2020 son gün olarak açıklandı. Adaylar 13 Şubat 2020 tarihine kadar ücret ödemelerini tamamlamış olması gerekmektedir. Diğer yandan geç başvuru tarihi ise 11-12 Mart 2020 olarak açıklandı.

EKPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ekpss ücreti 120 Tl olarak açıklandı. Başvuru ücretinde adayların 35.00 tl ödeme yapması gerekmektedir. Yapılan açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından adaylar için 85.00 Tl ödeme yapacaktır. Buna göre Kuraya katılacak adaylar için 20.00 Tl ödeme yapması gerekmektedir. Kuraya katılacak adaylar için geç 3-4 Haziran tarihinde geç başvuru ödemesi yapılması gerekli olacaktır.

Engeli memur alımı başvurularında 4 engel grubu olacak. Genel engelliler, görme engelliler işitme engelliler, zihinsel engelliler olmak üzere şartları taşıyan adaylar bu sınava girebilecekler. Sınavda uygulanacak olan testler ve soru sayıları belli oldu.

EKPSS SINAV SORU SAYILARI VE TESTLER;

Genel kültür ve genel yetenek test sorularından oluşan 60 spru yöneltilecek. Buna göre Türkçe ile Matematik sorularından 15'er soru sorulacak. Genel Kültür'de ise 30 soru yöneltilecek. Eğitim düzeylerinde lise ve dengi okullardan, ön lisans bölümlerinden ve lisans bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecekler.

Adaylar ÖSYM'nin açıkladığı başvuru kılavuzunda başvuru şartları, başvuru işlemleri ve sınav kura ücretlerinin ödenmesi ile ilgili bilgilere erişebilirler.

Kılavuz

https://www.osym.gov.tr/TR,19221/2020-ekpss-kilavuz-tablolar-ve-basvuru-bilgileri.html

Editör: TE Bilisim