5 temmuz tarihi ile tamamlanacak olan KPSS tercihleri ile 1.471 memur alımı yapılacak. Adaylar Lise, önlisans ve lisans adayları KPSS puanlarına göre başvuru yapabilecek.

Kamuda memur olmak isteyen adaylara yönelik olarak merkezi atama ile yapılacak olan atamalar 2018/1 KPSS yerleştirmeleri 5 Temmuz tarihinde tamamlanacak. Yerleştirme işlemleri yapacak olan adaylar için son saatler yaklaşırken, tercihlerini yapamayan adaylar için yapılması gerkenleri işin olsa sitemizde paylaşmış olduğumuz haberleri inceleyebilirler. Diğer yandan KPSS yerleştirme işlemlerininin tamamlanmasıyla memur olma hayallerine kavuşacak olan adaylar için geri sayım başlayacak. KPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018/1 TERCİH SONUÇLARI

Yerleştirme takvimine göre sonuçların ne zaman açıklanacağı için bir tarih verilmediği görülmekte. Diğer yandan ÖSYM tarafından daha önce yapılan yerleştirmelerde başvuruların tamamlanmasının ardından 15 ile 20 gün aralığında sonuçlar açıklanmakta. Buna göre sonuçların ortalama olarak 20 Temmuz ile 27 Temmuz tarihleri arasında açıklanmasını tahmin etmekteyiz. Buna karşın resmi olarak açıklamanın ÖSYM'den yapıldığını hatırlatmak isteriz. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim