Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS yerleştirme takvimini açıkladı. DPB tarafından açıklanan  yerleştirme takvimine göre ilk tercihler 26 Haziran 2018 ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak. İşte KPSS yerleştirme takvimine ilişkin detaylar.

2018 YILI KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Kamuda çalışmak isteyen memur adaylarının merakla beklediği Kamu Personeli Yerleştirme takvimi yayımlandı. İlk kez kamu görevinde bulunacaklara ilişkin olarak yapılacak tercih işlemlerinden önce kurumlardan talepler Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek. DPB’nın taleplere ilişkin değerlendirmenin ardından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylardan tercihler alınacak. 2018 yılında yapılacak KPSS yerleştirme için kurumların 12 mart ile 11 mayıs tarihleri arasındaki DPB’ye ileteceği personel taleplerine ilişkin işlemlerin ardından 26 Haziran da ilk tercihler alınacak. Tercih işlemleri 5 Temmuz’a kadar devam edecek. 

YAPILAN AÇIKLAMA

Devlet Personel Başkanlığı yaptığı duyuruda ÖSYM’nin görüşü alınarak açıklanan takvimde ÖSYM tarafından yapılan değişiklikler ayrıca duyurulacak. Yapılan duyuruda isi şöyle denildi. “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1'inci maddesinin ikinci fıkrasında "DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir." hükmüne yer verilmiş olup, ilgili hüküm gereğince belirlenen 2018 yılı KPSS merkezi yerleştirme takvimi ile ÖSYM Başkanlığınca yayımlanan 2018 KPSS, başvuru ve planlanan sonuç açıklama tarihlerine aşağıda yer verilmiştir. ” denildi. İşte 2018 yılı KPSS sınavı  tarihleri ve yerleştirme takvimi