Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senede bir KPSS B grubu sınavlar düzenlenmektedir. Bu sınavlara önlisans mezunu adaylar da girebilmekte olup adaylar atanabilmek için sınavlara yoğun rağbet göstermektedir.

En son önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 yılında yapılmış ve rekor başvuru gelmişti. Şimdi sınav 2018 yılında yapılacak ve başvurularını gerçekleştiren adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans düzeyi sınavına katılabilecektir. Önlisans KPSS sınavı hangi tarihte ve Önlisans KPSS başvuruları ne zaman yapılacak sorularının yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz.

ÖNLİSANS KPSS SINAV TARİHİ NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu sene ön lisans mezunu adaylar için Kamu Personeli Seçme Sınavının 4 Kasım 2018 tarihinde yapılacağı görülmektedir. Genel olarak önlisans ile ortaöğretim sınavları gün aralıkları yapılmaktaydı ancak artık sınavlar farklı tarihlerde yapılıyor. Peki sınav başvuruları ne zamana kadar yapılacak?

ÖNLİSANS KPSS SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek isteyen adayların 28 Ağustos 2018 - 12 Eylül 2018 tarihlerinde kesin kayıtlarını gerçekleştirmesi ve müracaat ücretlerini de ödemesi gerekmektedir.